Tricolorul măștilor
Tricolorul măștilor

Tricolorul măștilor

Dacă generăm o clasă politică divizată, înseamnă că noi suntem divizați. Dacă ei sunt incompetenți, înseamnă că alții mai buni n-am avut de unde să alegem. dacă ei se bat, se înjură, au opinii diametral opuse în anumite domenii și uneori mai sunt și corupți, înseamnă că noi, poporul electorat suntem fix la fel! Democrația ne-a permis asta.

 
Foarte frumos, dar spectacolul ăsta democratic e urât în fond iar consecințele sunt dramatice! De-aia alianțele politice sunt bune și pot atenua dezbinările dintre oameni în folosul final al lor!
 
Acum avem o așa zisă stânga (Dpmdv e mai mult de centru, cu interese specifice membrilor săi…), roșie la mască… care dă să bată palma cu așa numita dreaptă (Dpmdv o adunătură de interese care de obicei sunt contra celor de la pesede), cu mască galbenă. În ipoteza unirii acestor interese, PNL-ul ar avea numai de câștigat, pentru că s-ar menține la putere. De câștigat ar avea mai ales țara, pentru că s-ar obține o formulă de guvernare stabilă, iar interesele celor două tabere de așa zisă stânga și așa zisă dreapta ar genera ceva beneficii și pentru populație, nu doar pentru liderii politici!
 
Exagerările pesediste ar putea fi moderate de exagerările peneliste!
Ar fi cea mai bună soluție pentru țară și pentru PNL! PSD-ul ar putea câștiga ceva notorietate de partid căruia a început să-i pese și de țară, nu doar de membrii săi! După cum îi cunosc eu pe votanții PSD, nu vor înțelege mare lucru… iar votanții PNL, nici atât… Dar, de multe ori, istoria a demonstrat că un popor poate câștiga ceva doar cu forța… împotriva pasiunilor și ambițiilor sale politice, altfel naufragiul este evident
 
Concluzie: SALUT alianța PSD-PNL și respect UDMR-uil care-și joacă propria carte folositoare de fapt României, țară comună, țară deopotrivă a maghiarilor, a românilor și a altor naționalități…
 
Masca albastră neutră a maghiarilor, poate contura un tricolor frumos alături de celelalte două măști, galbene, respectiv roșii!