GEELY/CHINA și RENAULT/Franța, își dau mâna „fifty-fifti” pe scena de la MIOVENI/România.
GEELY/CHINA și RENAULT/Franța, își dau mâna „fifty-fifti” pe scena de la MIOVENI/România.

GEELY/CHINA și RENAULT/Franța, își dau mâna „fifty-fifti” pe scena de la MIOVENI/România.

Detaliile făcute publice de către Renault nu sunt foarte explicite, dar e firesc, într-o situație atât de delicată…
De vreo doi ani, DACIA din România nu a mai vrut să comunice cu presa din România. Fiecare ziarist în partea a simțit o frustrare. În ce mă privește, am fost sigur că se pune la cale o schimbare dramatică (Nu în sens negativ !) de macaz.
Venirea unui director român la Mioveni, cu grade de libertate limitate în privința deciziilor majore, prevestea coacerea unei noi strategii… Locația de la Mioveni reprezintă pentru Renault o miză importantă, nu am fost îngrijorat niciodată, cu privire la viitorul acestei entități Renault, dar am intuit, cum spuneam, o redirecționare a strategiilor industriale de viitor. Nu va mai fi ce a fost, dar va fi „un altceva”, cu perspective noi, fără a avea motive de îngrijorare, dar vom avea parte de o nouă abordare, pentru că e vorba de o nouă cultură.
Privesc cu încredere viitorul, chiar dacă nu va fi lipsit de durere…!
Mai jos, aveți datele celor doi actori care vor juca de acum pe scena de la MIOVENI!!
Despre Zhejiang Geely Holding Group
Zhejiang Geely Holding Group (Geely Holding) este un grup auto care deține mai multe mărci internaționale celebre și ale cărui activități acoperă întregul lanț de valoare al industriei auto, de la cercetare și dezvoltare, până la producție, vânzări și activitatea post-vânzare.
Fondată în 1986 de Eric Li, președintele companiei, în orașul Taizhou din provincia chineză Zhejiang, Geely Holding a început activitatea în domeniul auto în 1997, sediul său actual fiind în orașul Hangzhou. Geely Holding dispune de un portofoliul larg de mărci printre care Geely Auto, Lynk & Co, ZEEKR, Geometry, Volvo Cars, Polestar, Lotus, London Electric Vehicle Company, Farizon Auto și Cao Cao Mobility.
În anul 2021, Geely Holding a vândut peste 2,2 milioane de vehicule în întreaga lume, din care 698.693 de către Volvo Cars și 1.328.029 de către entitatea cotată de Geely Auto Group la bursa din Hong Kong.
Geely Holding are peste 120.000 de angajați în întreaga lume și figurează, de 10 ani, în clasamentul Fortune Global 500.
Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul www.zgh.com
Despre Geely Automobile Holdings
Geely Automobile Holdings Limited („Compania” și filialele sale, împreună constituind „Grupul”) (cod bursier SEHK : 175) este un constructor auto specializat în dezvoltarea, fabricarea și vânzarea de vehicule de persoane.
Majoritatea vânzărilor sunt realizate pe piața chineză dar în ultimii ani ponderea exporturilor a crescut constant. Grupul dispune de uzine de fabricație în diferite regiuni ale Chinei continentale și dispune de peste 40.000 de angajați.
Compania este cotată la Bursa din Hong Kong Limited („SEHK”) și face parte din indicele Hang Seng din 2017. Acționarul de control al companiei este grupul Zhejiang Geely Holding.
Despre Renault Group
Renault Group se află în avangarda unei mobilități care se reinventează. Având o expertiză unică în domeniul electrificării și beneficiind de alianța sa cu Nissan și Mitsubishi Motors, Renault Group se bazează pe complementaritatea celor 4 mărci ale sale – Renault – Dacia – Alpine și Mobilize – și propune clienților săi soluții de mobilitate durabile și inovatoare. Prezent în peste 130 de țări și având peste 170.000 de salariați, Grupul a vândut 2,7 milioane de vehicule în 2021. Obiectivul său este cel al unei mobilități care să îi apropie pe oameni. Pregătit oricând să facă față provocărilor, atât pe șosea cât și în competiție, Grupul este angajat într-o transformare ambițioasă și generatoare de valoare. Aceasta este centrată asupra dezvoltării de tehnologii și de servicii inedite precum și a unei noi game de vehicule competitive, echilibrate și electrificate. Preocupat de protejarea mediului înconjurător, Renault Group are ambiția de a ajunge la emisii zero de CO2 în Europa în 2040.
浙江吉利控股集团