Gura lumii, otrava din tribuna vieții…
Gura lumii, otrava din tribuna vieții…

Gura lumii, otrava din tribuna vieții…

Gura lumii  tulbură de fel și puțini sunt cei care își văd de „jocul vieții” fără de afectare. Am folosit termenul „joc”, mai ales pentru a vă conecta rapid la o parabolă în care folosesc jocul ca termen de comparație.

Ia fiți atenți! Imaginați-vă terenul de fotbal, arena în care se află jucătorii celor două echipe și tribunele arhipline, clocotind, duduind, înfierbântate, țipând, cântând, urlând, înjurând (mai ales!!!), blestemând, aruncând vorbe grele jucătorilor din echipa adversă…  ! De ce vin oamenii la un meci de fotbal, în definitiv?! Da, vin să se bucure! Să urmărească actul sportiv în sine… mda… Un act sportiv în jurul căruia, spectatorii aruncă vorbe grele jucătorilor din echipa adversă! Uneori sunt exprimate apostrofări grele chiar jucătorilor din echipa favorită! Oamenii simt nevoia să-și descarce fel și fel de furii, de energii nu tocmai pozitive, iar tribunele unui stadion sunt impecabile, numai bune pentru astfel de manifestări! Fotbalul este o manifestare socială formidabilă, exemplară pentru descărcarea tensiunilor psihologice!

Nu poți arunca vorbe grele, măscări, sau pur și simplu nu poți să te apuci să sufli într-o vuvuzea pe strada mare…! Dar într-un stadion poți să-ți faci de cap, ba chiar poți să trosnești o petardă, sa bați într-o tobă și mai ales poți să strigi, să urli și să adresezi injurii cumplite jucătorilor din  arenă… Deseori e nevoie de intervenția jandarmilor pentru a astâmpăra energiile de vibrații care ajung la pragul sub umanității…

Ei bine, ce-ar mai fi dacă jucătorii s-ar opri din meciul lor și s-ar lua la trântă cu spectatorii?! Sau ce se întâmplă cu jucătorii care se lasă afectați de vorbele din tribună?! Un fotbalist valoros nu se va lăsa influențat de zumzetul tribunei și își va vedea de joc, va găsi calea să marcheze și se va duce la cabine încărcat de glorie!

Ce pățesc oamenii care se lasă copleșiți de GURA LUMII?! Pățesc exact ce ar păți fotbaliștii din teren, care s-ar lăsa influențați de ocările susținătorilor înflăcărați ai echipei adverse! Așa că, vedeți-vă de jocul vieții voastre, oameni buni, precum fotbaliștii valoroși care ies din teren, de sub presiunea tribunei, mereu învingători! Concentrați-vă la „jocul vostru” și găsiți calea spre victorie, fără să vă pase de GURA LUMII, cea otrăvitoare!