Proști rău oamenii, încă… Proști grămadă!
Proști rău oamenii, încă… Proști grămadă!

Proști rău oamenii, încă… Proști grămadă!

Că oamenii au fost și sunt proști din moși strămoși, de când se știu, nu poate fi pus la îndoială. Și dacă cineva mai are vreun dubiu, ia fiți atenți aici!

Că-și spărgeau capetele pentru o bucată de vânat prin epoca de piatră, fix cu o piatră, e una, e destul de departe, hai să n-o punem la socoteală.

Dar, mai pe-aici, pe-aproape, când bărbații nobili, nu proștii satului, purtau peruci și colcăiau păduchii în capul lor, iar femeile stăteau nespălate cu lunile, să dea bine la miros în patul conjugal, asta cum mai pică?! Și, mamă, ce rochii lungi, crețe și grele le încingeau femeilor încheieturile cu păr, fără se le atingă apa și săpunul… Iar bărbații, ca niște păcălici de circ, purtau pantofi cu toc! Aristocrația, clasă, nenică!

Bine, dar ce ziceți, că uite, sar direct în vremea noastră, de tocurile femeilor, când coloanele vertebrale sunt praf sub gravitația neiertătoare?! Pentru un pic de sex apel în plus, femeile noastre sunt dispuse la hernii de disc, la orice, la dureri, fie și de-ar rămâne cocoșate… Că, da, e drept, tocul ridică fundul femeii și de aici vine și pofta… (O poftă stradală!) că ăsta e secretul, dacă nu știați!

Hai, poate nu v-am convins și atunci trec la ceva mai greu. Uite, pe toate pachetele de țigări scrie că tutunul, deci conținutul lor, ucide! Și, ca la proștii proștilor, sunt puse și poze cu muribunzi, cu fel și fel de nenorociri canceroase, să poată pricepe bine cel care fumează ce va păți și ca nu cumva, ulterior să dea în judecată producătorul! Dacă îl întrebi de ce fumează, declară cu foc, cu patos, că lui asta îi place foarte mult! Că se scumpesc de la o zi la alta țigările, e bașca , dar nu contează! Un fumător are nevoie de un buget minim de 800 lei pe lună, dar în medie, abia că-i ajunge 1000 lei! Cu banii ăștia, unul care nu e prost, adică ceva mai rar… ar putea face două vacanțe în insule pe an! Dar prostul alege să moară!

Na! Mai aveți vreun dubiu față de prostia omenească?!

Și n-am vorbit nimic despre obezi, de sedentarism, de imoralitate, de ură, de invidie, de lăcomie, de minciună, de violență, etc…  N-am zis nimic nici de cum votează omul… Mai e mult până departe, adică până să ajungă omul om!