Festivalul de film de la Câmpulung, un experiment marca Șerban Marinescu! O sarabandă a bunului gust artistic!
Festivalul de film de la Câmpulung, un experiment marca Șerban Marinescu! O sarabandă a bunului gust artistic!

Festivalul de film de la Câmpulung, un experiment marca Șerban Marinescu! O sarabandă a bunului gust artistic!

„Festivalul de film” este un eveniment spectaculos, de o anvergură culturală specială, care oriunde s-ar desfășura și orice tematică ar avea, strălucește, vibrează și prea binecuvântează locul unde se desfășoară printr-o încărcătură spirituală aleasă. Oamenii adunați în jurul unui FESTIVAL DE FILM devin brusc mai buni, se încarcă de bucurie și capătă puterea de a iubi!

În țara noastră sunt câteva evenimente de acest gen și peste tot, acolo unde se întâmplă, fie că e la Cluj, Sibiu sau Sfântul Gheorghe (Am enumerat localitățile la întâmpla, din ce mi-a venit în minte.), pe timpul Festivalului, se așază un curcubeu imens deasupra locului, cerul capătă culori de vis, cântecul și dansul însoțesc inimile localnicilor, metaforic vorbind…

Actorii tineri, artiști ai generației digitale, nu au prins vremea monștrilor sacri ai ecranului și sunt fascinați de orice întâlnire cu vreun senior, atunci când au ocazia!

Se face film, avem actori, scenariști, regizori, avem… dar bugetele mici și robotizarea…, gusturile necoapte ale noii generații, fac ca filmul de azi să nu mai aibă nervul emoției, al trăirii de odinioară.
Filmul vechi rămâne ca un tezaur, capodopere excepționale, „lucrări artistice”, care capătă valori imense în timp!

Șerban Marinescu, un regizor român de anvergură epocală, dar și un excelent manager cultural-artistic, întâmplător argeșean, a inițiat festivalul de film, „Muzica în filmul românesc” la Câmpulung, gândind ca sub acest titlu cu trimitere la vremuri de odinioară, să rostogolească anual, pe peliculă dar și în carne și oase, mari actori români, acei artiști titrați, iubiți de spectatori, visați, adorați până la lacrimi ori obsesie… Șerban Marinescu a înțeles drama „procesului de perisabilitate”, fatalmente „începutul și sfârșitul” … și a creat acest Festival, pe cât de valoros ca spectacol în sine, pe atât de emoționant, în sensul cugetării existențiale!

Scena festivalului de la Câmpulung se umple anual, pe rând, cu tineri și seniori, alternează generațiile într-o simbioză magnifică! Curge totul ca o viață paradisiacă… Concerte de muzică clasică, de muzică modernă, poezie, lansări de carte, filme clasice, actori, regizori, scenografi, muzicieni… O sarabandă a bunului gust cultural! Totul se petrece într-un cadru mirific, în Complexul CERAMUS, creat și întreținut de un alt mare „regizor, actor”-om de afaceri, Dorin Mirea.

La CERAMUS, odată pe an, ai șansa să dai mâna cu cei mai mari actori români în viață, le poți urmări recitaluri live, poți face cu ei un selfie… La „Muzica în filmul românesc”, vei auzi voci de aur, te vei întâlni cu vedete de talie internațională și poți asista la înregistrări video pentru cel mai mare canal de televiziune, CINEMARATON TV.

Tot-teren, peste tot, dai de vocea și aura acestui regizor „motorizat”… Șerban Marinescu – tunetul vocii lui trădează dragostea de artă, revolta față de ignoranță și dorința de perfecțiune!

P.S
Offf… Câmpulungul, acest oraș cu bulevard Pardon și grădină Mersi este pregătit pentru un astfel de eveniment?! Desigur, vremurile timorează oamenii, e nevoie de răbdare! Îi doresc lui Șerban Marinescu multă răbdare!