Kovesi, Europa și haosul controlat… dintr-o lume nebună
Kovesi, Europa și haosul controlat… dintr-o lume nebună

Kovesi, Europa și haosul controlat… dintr-o lume nebună

Tevatura asta cu Laura Codruța Kovesi demonstrează cât de haotică este societatea europeană. Haosul din România, pus în oglinda Europei, tot haos dă! Și pe o parte și pe alta, starea generală e la fel de critică. Există tentația de a crede că jocurile se fac pe criterii de ambiții, în contre, funcție de interese politice. Dacă ar fi așa, nici nu ar fi chiar atât de rău, dar alta este situația, cred eu! Europa este un corp care suferă deopotrivă cu organele sale… Suferința României este și a Europei.

Lipsa de încredere între statele membre U.E. este evidentă!  Adică, instituțiile abilitate din țara care întâmplător se află și la conducerea U.E, o suspectează pe L.C.Kovesi de comportament ilegal, aceasta fiind pusă sub acuzare, cu dosare penale… dar decidenți din U.E. socotesc că de fapt acest procuror poate fi cel mai potrivit pentru a ocupa funcția de șef la nivel european! Acu, pe bune, sunt atâția care au dosare penale în România, și pe cale de consecință, de ce nu ar putea și ei candida, cu un succes comparabil, la anumite funcții înalte, fie în România fie chiar la nivelul Uniunii Europene?! (n.r. am corectat și l-am exclus pe Dragnea din aceasta categorie, pentru că el chiar este condamnat, cum corect mi-a atras atenția un cititor.)

Știu, asta înseamnă democrație! Și întortochiate sunt căile ei… Germanii nu și-au votat propriul candidat. Bietul procuror german a luat un singur vot în comisii… Să înțeleg că germanii sunt niște antigermani, că își vând țara pe Europa?!… Sau poate că sunt doar democrați. Punct. Românii care nu i-au dat votul Laurei C. Kovesi sunt la fel de democrați ca germanii, carevasăzică!?

Observați că în Uniunea Europeană, speculația, ca mijloc de exprimare, este omniprezentă-totul se desfășară la nivel speculativ, haotic! Haosul este generat de niște emoții artificiale, funcție de intensitatea cu care se promovează o imagine sau alta, dar deasupra tuturor lucrurilor planeaza PREJUDECATA! ”România este o țară de corupți, de comuniști, de hoți, de impostori și de țigani!”. Nu putem ieși din această paradigmă, pentru că asta place foarte mult fraților europeni, dar mai ales din cauza incompetenței politicienilor români! Intervenția doamnei Grapini la intervievarea Laurei. C. Kovesi este de un penibil istoric, imens-fără coerență, lipsită de subsatnță…  Suntem ținuți la colțul mesei, așezați pe un scaun cu trei picioare?! Păi ăștia suntem și afirm cu tărie că a fi în U.E. este infinit mai puțin rău decât în afara Europei!  

Cazul „Kovesi”este o probă forte de democrație? Cam da, să zicem! Aunci, înseamnă că democrația este o ecuație în care factorii emoționali, speculativi, subiectivi, ori aiurea… sunt prezeenți, iar rezultatul depinde de inteligența cu care sunt socotiți aceștia-factorii! Și să nu uităm de haos.

Închei amar, afirmând că ”Kovesi” este expresia limpede a unui dosar penal deschis României/ Guvernărea Dragnea de câtre Europa! Și dacă e să ne întrebăm ”care pe care ?”, vă e clar răspunsul, nu? Așadar haosul ăsta, e totuși controlat…

P.S. Am scris despre Kovesi, o femeie de altfel chiar simpatică, extrem de agreabilă, dar subiecte cu adevărat arzătoare ar fi cele legate de acțiuniele Rusiei, sau ale S.U.A…. de Marea Neagră și petrolul din ea… de Ucraina sau de Devesel… și tot așa-subiecte care par a fi puse la judecata armelor și nu a dosarelor penale… Zăngănitul armelor-un decor în care se joacă destinul omenirii de azi! O lume nebună.