Conducerea uzinei Dacia are probleme serioase de comunicare…
Conducerea uzinei Dacia are probleme serioase de comunicare…

Conducerea uzinei Dacia are probleme serioase de comunicare…

Ploaia a picat ca dracu…

Munca femeilor este foarte apreciată, ele fiind preferate chiar și în posturi mai dificile !

Reacțiile la opinia exprimată în articolul anterior, prin care afirmam că ”E ceva putred în dealul de la Mioveni!” m-au mai scos din starea totală de nedumerire. Acum încep să mă prind cam despre ce e vorba.

 O ploaie torențială, despre care nu am știut, a inundat secția ”montaj general” luni pe la ora 16, săptămâna asta. Ploaia asta a picat ca dracu… Și nu ar fi fost nicio tragedie, dacă administrația uzinei ar fi intervenit profesionist, promt, cu niște scuze față de defecțiunile din acoperișul halei de montaj și dacă ar fi explicat că totul se va repara impecabil imediat… că tot se vorbește despre investiți.

 Bine, evenimenul acesta e doar un exemplu, față de erorile de comunicare din interiorul uzinei. Apoi, am constatat că nemulțumirile majore sunt exprimate de către muncitorii angajați temporar, pe perioade scurte de lucru, cu salarii, e drept, mici, aproape de minimul pe economie. Pe ei nu-i interesează, se pare, masa caldă și nici celelalte facilități oferite de administrație… și nici nu prea au ce pierde. Ei vor fi prezenți la grevă și vor manifesta dur, cu siguranță. Și liderii de sindicat știu bine acest lucru.

 Dar managerii uzinei nu știu?! De ce nu se comunică limpede cu acești salariați defavorizați?! Ei devin o masă de manevră numai bună pentru liderii de sindicat, în lupta lor orgolioasă cu administrația! Desigur, frustrările sunt prezente mai mult sau mai puțin peste tot….s-a creat o armosferă de confuzie, de furie și de teamă… Exact ce nu trebuie!

Aici duce inabilitatea managerilor din eșalonul de jos și depărtarea de realitate a managerilor din primul eșalon al uzinei. Actualul director general Christophe Dridi este plin de intenții bune, este cert un iubitor de oameni, un om sensibil și de mare profunzime, dar mi-e teamă că e cam singur…  Sindicaliștii vor specula acest lucru, pentru că ei cunosc bine toate slăbiciunile administrației!

Concluzia mea este că sunt șanse să se termine totul cu bine, pentru că directorul general Dridi va acorda un spor suplimentar de salariu în zonele fierbinți… și va gestiona în mod fericit această situație de criză, care e un pic umflată, totuși, artificial.

Uzina Dacia din Mioveni va merge mai departe!

Nicolae Badiu