America în derivă – Haos mondial, capitalismul e la ananghie!
America în derivă – Haos mondial, capitalismul e la ananghie!

America în derivă – Haos mondial, capitalismul e la ananghie!

În Portland, S.U.A., a fost dărâmată statuia lui George Washington, generalul care a obținut independența statului american!

În Germania, la Gelsenkirchen a fost ridicată o statuie a lui Lenin! În GERMANIA! A înnebunit occidentul !

Noi ăștia din lumea „colonizată„ urmărim atenți ce se întâmplă în SUA, China, Rusia, Europa… Și ce vedem?! SUA nu a fost învinsă niciodată din exterior, nici de ruși, nici de nimeni. Americanii au fost loviți crunt de unde nu se aștepta nimeni, din interior! Sunt înfrânți dramatic, într-n mod jalnic, din interior! Își dărâmă statui de importanță crucială în formarea statului, cer desființarea poliției, haosul s-a instaurat aproape peste tot, oamenii de bună credință, cei care muncesc, care contribuie cu taxe și impozite la stat, care dezvoltă afaceri cu locuri de muncă, etc, toți aceștia sunt nevoiți să stea ascunși în case, lipsiți de apărare din partea statului! Trump face fel și fel de declarații fără acoperire, în fapt nu a luat nicio măsură sau nu s-a respectat nimic din ce a promis cu privire la reinstaurarea ordinii… O Americă anarhică din care se pregătesc să plece mulți americani, inclusiv români care încă mai au cetățenie română. Democrații au șanse imense de a prelua puterea, cu proiectele lor de familii progresiste, homosexuali, lgbt-iști, cu declarațiile lor de gen sexual după bunul plac, contra naturii… O societate așezată contra naturii?!

Rușii tac și fac… Putin și-a asigurat coroana pe tot timpul vieții lui… Rusia este și ea o țară a contrastelor. Oligarhii sfidează sărăcia lucie a turmei rusești, dar nimeni nu mișcă în front! Rusia este un stat bine păzit din interior și se pare că asta chiar contează!

China stă în două luntre, are și partid comunist, dar are și ideologii de dreapta în funcțiune și asistăm la progresul economic constant al acestei țări! Ordinea și disciplia impuse în țară sunt cel puțin ca la ruși! Strada nu ar putea fi invadată de vandali ca în America, niciodată!

În Europa, Franța nu se simte deloc bine, nici economic și nici social… Fierbe strada… Franța nu mai are de mult farmecul de odinioară… Germania ridică statuia lui Lenin! Mai putem zice ceva?!…

Caravasăzică, Rusia și China nu au mișcări de strtadă pentru că acolo paza străzii funcționează și conducătorii sunt așezați ferm în scaunele lor! Asta nu înseamnă că în aceste țări nu sunt nemulțumiri! Și încă ce nemulțumiri!!

Parcurgem vremuri istorice, fără precedent, zic eu… Capitalismul și-a atins pragul incompetenței! Hipercapitalizarea, desființarea clasei de mijloc, liberalizarea prostiei, absența culturii, căderea dramatică a educației, spălarea creierelor tinerilor… , toate acestea au creat culoarul prezis de Marx în analizele sale cu privire la instaurarea socialismului și preluarea puterii în stat de către clasa proletară… Dar numai proletară nu e clasa asta care iese în stradă azi… ! Protestatarii în marea lor majoritate nu muncesc, fie din neputință fie din lene și este o clasă socială lipsită de cele mai elementare noțiuni de educație… , dar, dehhh, nu e altceva decât produsul acestui capitalism incompetent – o masă de manevră la îndemâna minților care vor o schimbare a ordinii mondiale!

Nu cei care sunt în stradă, care dau foc, jefuiesc magazine, atacă polițiști, dărâmă statui… , nu aceștia poartă vina acestei stări de fapt! Cei care i-au adus în aceasă situație de exasperare sunt de vină! Am spus deja : incultura crasă, lipsa totală de acces la educație, lipsa locurilor de muncă… pe fondul îmbuibării nesimțite a unei clase hipercapitalizate, lacome și ignorante, acestea sunt cauzele haosului la care asistăm.

Eu, care am călătorit în SUA pe îndelete, vă zic, cumva în cunoștință de cauză, că nu mă miră gradul lor de prostie, știam că mulți sunt robotizați, încărcați de datorii la bănci și dependenți de produse mec, de hot dog, de cola, de cipsuri și gogoși… , dar nu am bănuit niciodată că ăștia se vor revolta! Ba chiar, eu apreciam faptul că cei săraci și super săraci își asumaseră condiția și-i respectau pe cei înstăriți! M-am înșelat! De aici conchid că în nicio societate, niciodată, săracii nu se consolează cu sărăcia și dacă nu se manifestă, ei mocnesc… iar atunci când prind o slăbiciune a statului de drept, acționează cu o forță incredibilă! Marx a avut dreptate cumva!

Așadar, eu cred că cei care muncesc, care produc plus valoare (sic!)/ profit… cei care au, trebuie să conștientizeze că fără a ceda din venitul lor o „zeciuială” în direcția asistaților social, nu-și pot asigura liniștea! Cei care nu au din ce trăi în lipsa locurilor de muncă, trebuie duși la muncă obligatoriu! Munca trebuie să devină mai mult decât un drept, trebuie să devină o obligație! De-aia, un stat, care se vrea sănătos, trebuie să creeze locuri de muncă, fie și pe costuri ale statului, cu pierderi financiare controlate, dar cu beneficii în plan social… Liniștea într-un stat costă! E nevoie de o pază, de o forță de ordine și siguranță bine pusă la punct, altfel orice măsură luată va fi în zadar! Da, liniștea și pacea socială nu se pot obține fără costuri! Altfel, oamenii vor izbucni când și când și vor sparge tot ce găsesc în cale, fără nicio noimă aparent, dar pe fond într-un demers de revoltă fără margini împotriva nedreptăților sociale și economice! Războaiele nu se  mai duc între state! Războaiele se poartă între clasele sociale din interiorul statelor!

Sincer, nu cred că guvernanții actuali ai lumii sunt dispuși să ia măsurile gândite de mine, momentan, dar pe cale naturală, societățile vor suferi transformări majore, cu foarte multe victime colaterale, din nefericire…

Nu știu ce să mai zic, rugăciunile sunt la îndemâna oricui! Și uneori chiar ajută! Să ne rugăm. dară… !

Nicolae Badiu