ADN-ul userist…
ADN-ul userist…

ADN-ul userist…

Când avansezi printre nămeți, urmare unui viscol, până nu se topește zăpada, nu vezi lumină în jur….

Useriștii au circumstanțe, tinerii s-au cam săturat de clasa asta politică încremenită în incompetență, coruptă și vândută… (Nu sunt chiar toți așa, dar în mare…deh…). În regulă, dar hai să vedem cine și cum sunt useriștii de azi, conducătorii de mâine… !

Unii sunt școliți pe-afară, unde, de bine de rău, s-a lipit ceva carte de ei, chiar dacă stau mult mai bine la teorie decât la practică… Aceștia sunt atinși în general de microbul „Politically correct”. Li se atribuie de obicei eticheta de „spălați pe creier”, în mod nedrept, după părerea mea! Nu i-a spălat nimeni pe creier ci doar și-au însușit trunchiat învățături motivaționale cu care să se poată integra în multinaționale, cu carte de muncă… Ei au prins gustul civilizației europene, vor o țară ca afară și nu e nimic rău în asta.

O altă categorie de tineri sunt cumva la polul opus. Fără de carte, vidați… cu meserii care mai de care mai necalificate, prost plătiți, cumplit de frustrați… Ei au intrat în usereu, unde se cred deja elevați doar pentru simplu motiv că s-au alăturat unei revolte teoretic elitiste, dar nu se știe exact împotriva cui… De aici și haosul din usereu.

Aceștia folosesc îndeobște expresii contondente, atacând cu agresivitate tot ce le iese în cale. Am observat că ei folosesc pe post de invective două cuvinte de bază : „comunist„ și „expirat” . Aici e poanta! Ei sunt de fapt progenituri fix ale acestor comuniști și expirați… Ba mai mult decât atât, bunicii lor sunt cei care au instalat comunismul în țară… Ei poartă în sânge ADN ul acestor comuniști și expirați, ca să înțelegeți de unde vine de fapt comportamentul lor extrem de agresiv!

Frustrarea se prelinge în subconștientul lor ca o stare ce se învârte de fapt într-un cerc vicios! Neputința și complexele de inferioritate la care se adaugă în mod corect revolta împotriva neajunsurilor, a hoției, a corupției și a incompetenței, au făcut ca această categorie de tineri să reacționeze așa cum vedeți!

Mă întreb și desigur am răspunsul… oare conturile lor false de FB nu înseamnă tot hoție?! Atunci când susțin candidați incompetenți doar pentru că le seamănă la agresivitate și pentru că le promit marea cu sarea, nu înseamnă oare corupție?!Da, e trist, dar ăsta este adevărul: ei nu sunt altceva decât oglinda generației pe care ei ar eutanasia-o fără niciun scrupul… Acest cerc vicios va fi dat de-a dura încă multe zeci de ani… Nu scăpăm cu una cu două! Nu sunt pesimist ci doar realist!

Nicolae Badiu