Societatea occidentală trăiește de secole prin câteva principii definitorii potrivit cărora prin tot ce faci trebuie să fii cel mai bun, concurența nu are scrupule, puterea este avutul cel mai de preț, banii, banii și iar banii ne conduc… Termenul de etică este folosit doar de spoială, contează cine are mai mult, care pe care… scopul scuză mijloacele!
Acest sistem de concurență sălbatică a scos din om, firesc, tot ce e mai animalic. Acum, odată cu era digitală, inteligența artificială câștigă teren și omul se golește de ultimele urme de omenie, ADN-ul omenirii este în curs de modificare… omul modern controlează trăirile emoționale prin inteligență emoțională… omul de tip nou s-a robotizat, inima i-a împietrit, nu mai roșește, nu mai cunoaște niciun frison de dragoste, compasiune sau de bucurie… Muzica, dansul, toate creațiile artistice pierd teren în fața inteligenței artificiale, inodore, incolore… Forme fără conținut!
Omul e din ce în ce mai puțin om. Omul dă să-și mute habitaclul de viață în online… Virtualul devine spațiu de existență! Ne mutăm din real în imaginar! Mințile oamenilor suferă transformări dramatice, sistemele neuronale sunt supuse unui mediu toxic de trăire!
Eu unul am ajuns la concluzia că trebuie restructurată din temeleii această mentalitate occidentală, cu centrul de greutate dincolo de Atlantic, că de acolo a cam plecat modelul… Consecințele acestor legi de conviețuire demonstrează că nu se mai poate continua așa. Dacă fiecare și-ar face treaba lui, așa cum poate, cum știe și cum îi place, cred că ar fi suficient. Oamenii trebuie să-și controleze sentimentele de frustrare! Nimeni nu mai poate avea vreun complex, dacă ar fi suficient să facă tot ce știe el mai bine în dreptul lui. Omul să se poată bucura de prețuirea semenilor indiferent cât și cum poate construi. Prețuire reciprocă, de asta avem nevoie! De ce să ne doară succesul semenului?! Introducem noi metode de măsurare a succesului! Un om de succes este acela care poate prețui tot ce fac cei din jurul lui , care se bucură de realizările, de sănătatea și de starea de bine a semenului! Cam așa trebuie să începem să gândim, altfel oamenii vor rămâne captivi stării de invidie, de ură, de frustrare, bolnavi, nefericiți, răi, urâți…
Să ne punem pe gânduri! E primul pas spre eliberare!