Arde-i-ar focul!
Arde-i-ar focul!

Arde-i-ar focul!

Mașinăria asta de crimă, cu tancuri cu transportoare de rachete, cu automobile diverse, cu de toate cele, fie din tabăra rusească, fie din cealaltă, e cu motorizare EURO 7, e cu propulsie electrică ori hibridă?! Întreb pentru un un stagiar de la Mediu!
 
Exercițiile militare presupun un consum de benzină, motorină și alte materii petroliere extrem de poluante, iar zborurile cu avioanele de luptă emană în atmosferă noxe criminale de cea mai mare intensitate! Dar oamenii nu se satură doar cu atât! Exersează și rachetele nucleare! Să fie din belșug, pe săturate!
 
Dar ați văzut ce frumos sunt îmbrăcați?! Ce uniforme frumoase! De firmă! Mă uit la TV-uri, că și reporterițele care se gudură cu câte un interviu pe lângă liderii militari, sunt echipate super sexi army și au siluete de turele lustruite…
 
Omenirea asta a fost croită pe crimă, de la Cain, primul ucigaș, încoace, deci practic de la facere!
 
Dacă lumea ar fi condusă, stăpânită de oameni pacifiști, iubitori de Pământ și Univers, de Soare, de Lună și de stele, iubitori de semeni, atunci toți acești ucigași, care se hrănesc din crimă, ar muri sufocați în propriile lor acțiuni! Abia atunci s-ar face dreptate! 
 
Până atunci nu pot decât să mă declar mizantrop în sensul în care îi privesc pe toți războinicii lumii, cu un dispreț cosmic, sperând că cenușa lor va fi măturată într-o bună zi de către Cel care i-a pus la încercare prin Legile Lui supreme.
 
Arde-i-ar focul de nenorociți (Oameni fără de noroc.) ! E de bine-Focul purifică!