Alina Gorghiu semnalizează infrastructura liberală…
Alina Gorghiu semnalizează infrastructura liberală…

Alina Gorghiu semnalizează infrastructura liberală…

Alina GORGHIU a reușit să pună reflectoarele pe liberalii din Argeș, preț de o Conferință!

 

Dezvoltarea infrastructurii este o  prioritate pentru orice țară, să-i zicem, în curs de dezvoltare! România are nevoie de autostrăzi, de modernizarea drumurilor naționale existente, de noi și noi artere de circulație rutieră! Transportatorii sunt primii interesați de bunul mers al investițiilor statului în infrastructura rutieră.

Liberalii argeșeni au reușit prin Comisia lor de specialitate (Președinte Viorel Constantin) să organizeze o conferință pe această temă fierbinte, de care depinde în mod crucial economia țării. In sala mare a Hotelului Ramada din Pitești, pe scena conferinței au urcat doi secretari de stat de la Transporturi și directorul CNAIR, alături de un vicepreședinte al Camerei deputaților, un deputat și președintele Comisiei Naționale de Transporturi a PNL, care este și președintele C.J. Timiș.

Audiența, pe măsura importanței evenimentului, a fost asigurată de oameni de afaceri, liberali ori nu, manageri transportatori și primari liberali. Nu am zărit niciun lider P.S.D și nici măcar pe președintele C.J. Argeș, care are totuși în atribuții infrastructura Argeșului, la nivelul drumurilor județene și comunale. E clar că nu au fost invitați. Am remarcat, în schimb, prezența președintelui CCIA Argeș, George Caval și a președintelui Asociației Oamenilor de Afaceri Liberali din Argeș, Liviu Nicolae (Domnia sa m-a invitat la eveniment!). În fine, acțiunea a fost susținută și s-a desfășurat sub supravegherea personală a președintelui interimar al Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, cea care conduce momentan organizația PNL Argeș, chiar dacă este senator de Timiș! În sală a fost prezent și prefectul liberal, autointitulându-se gazdă a evenimentului.

Secretarul de stat, piteșteanul Iani Popa a condus ostilitățile cu abilitate, iar cei care au luat cuvântul m-au convins de profesionalism, chestiune care, recunosc, m-a surprins, eu neavând o părere foarte bună în general despre guvernanții politicieni… Toți vorbitorii au avut expuneri concise, la obiect, nu au bătut câmpii, prezentându-și bunele intenții cu exprimări fluente și inteligibile. Directorul CNAIR, Cristian Pistol a dat un raport succint asupra programelor de dezvoltare care interesează mai ales Argeșul, anunțând că nu se mai pune problema bugetelor insuficiente ci doar a asigurării lucrărilor de către firme serioase, capitol unde există încă mari probleme… ( Apropo de chestiunea asta, eu mă întreb, de ce oare nu dezvoltă Ministerul Transporturilor o companie, o regie de stat proprie de construcții drumuri și autostrăzi?! ) El a dat o veste minunată potrivit căreia începând de la anul, Transfăgărășanul va intra în revizie generală și nu se va mai închide la date fixe ci doar funcție de starea vremii.

Mi-a plăcut opinia secretarul de stat Ionel Scrioșteanu, care admite că în mod incorect se tot schimbă strategia programelor de dezvoltare de la un ministru la altul chiar dacă e vorba tot de liberali… El a subliniat că proiectele de infrastructură din România sunt inițiate și puse în practică în special de către liberali!

Una peste alta, Conferința asta e un reper de seriozitate, cum ar veni, o dovadă că se poate, că avem speranțe de mai bine, că există proiecte și bani, iar faptul că totul s-a desfășurat sub pupila președintelui Senatului României a rotunjit valoarea evenimentului la o notă foarte bună!

Pe când o Conferință ruptă totuși de steaguri politice, sub stindardul economicului românesc, în slujba exclusivă a cetățenilor!