Avem „di tăte” , chiar da!
Avem „di tăte” , chiar da!

Avem „di tăte” , chiar da!

Se trăiește prost în Europa?! Noi, românii, trăim rău?! Găsim în magazine marfa diversificată, de cea mai bună calitate, din tot ce vrei și ce nu vrei… atât din domeniul alimentar, cât și din oricare alt domeniu, mobilă, haine, mașini, bunuri de tot felul, la care nu a visat neam de neam de-al nostru… Avem liberul arbitru al cumpărăturilor! Dăm bani, la liber, chiar și pe țigări din pachete cu etichete cu informația că tutunul ucide – este expresia maximă a libertății! Avem la dispoziție servicii, avem restaurante, teatre, cluburi, te miri ce vrei și ce nu vrei… Avem locuri de muncă.

Dar, e drept că mai avem și televiziuni, instrumentate de partide politice ori de alte forțe subversive… și de aici vine și ecranarea realității! Trăim infinit mai bine ca niciodată în istoria acestei țări, avem o libertate absolută de exprimare, de mișcare, de orice… dar totuși suntem nemulțumiți și unii dintre români sunt chiar nostalgici după vremurile cu cartelă, cu cozi la pâine, la ulei, la lapte, la carne… Avem siguranță socială! Prin tehnologizarea digitală, practic au dispărut hoții, nici măcar un telefon nu se mai poate fura, pentru că hoțul este prins în mai puțin de 24 ore! Avem de toate sau „di tăte! Cum spune simpaticul nostru frate de peste Prut. Medicina a evoluat enorm, iar industria farmaceutică, rău famată în mod tendențios, a reușit să ridice speranța de viață, fără precedent, poate chiar prea mult, dacă e să ne referim la bolile mintale ale bătrâneții…

Și totuși dăm ochii peste cap, nu ne convine, cică trăim vremuri apocaliptice, că e mai rău ca niciodată, că suntem vai de noi! Câtă nebunie trebuie să fie în capul celor care trăiesc nefericiți, văicărindu-se?! Păi, atâta cât poate fi vărsată prin canalele de știri ori prin reclame cu mesaje subliminale! Suntem foarte diferiți, este adevărat, dar asta este o consecință a libertății totale în care trăim. Suntem săraci sau bogați, dar suntem liberi să fim și una și alta! Se fură, există corupție, politicienii sunt necopți, ori impostori, vânduți ori incompetenți, dar asta face parte din firescul unei societăți libere! Nu cred că ar vrea cineva să dea confortul vieții occidentale pe unul asiatic, sud american ori african! Occidentul la care România este cuplată cu trai și acte în regulă reprezintă azi formula din care se obține maximul de civilizație umană, de bun și liniștitor trai. Chiar și-așa, cu greve, cu proteste, cu de toate cele efecte secundare inerente ale unei astfel de societăți! Da, mai sunt și tineri rătăciți, da, mai sunt și drogați, mai sunt și analfabeți, dar ei nu reprezintă altceva decât o confirmare a faptului că omenirea nu poate fi perfectă, indiferent de societate!

Conștientizați, oameni buni, ce vă zic eu aici și așa vă puteți feri de sminteala, care dă să se înmulțească printre noi, ca o pandemie modernă!
Fiți voioși, bucurați-vă!