Lovitură de imagine –     Regal european de karate la Universitatea din Pitești
Lovitură de imagine – Regal european de karate la Universitatea din Pitești

Lovitură de imagine – Regal european de karate la Universitatea din Pitești

Universitatea din Pitești va fi gazda celei de-a 34 -a ediții a Campionatului European de Karate Tradițional

La Pitești, în urmă cu peste patru decenii, lua ființă una dintre cele mai mari școli de karate tradițional din România, în organizarea lui Șerban Valeca, sensei sub bagheta căruia s-au format mai multe glorii ale acestui sport-artă! Tânărul inginer stagiar de atunci, Șerban Valeca adunase în jurul său mai mulți studenți ai Universității din Pitești, într-o școală de karateka admirată de către chiar regretatul sensei Dan Stuparu, cel care fondase mișcarea de karate din România!

Mulți dintre sportivii școlii Șerban Valeca au ajuns nume de referință karateka la nivel european și mondial. Mă opresc doar la studentul de atunci, din vremea de începuturi, inginerul de azi, șef de echipă service al unui Garaj Toyota din Washington, Sterian Tuluceanu – karateka de centura neagră 7 DAN, sensei, conducător al celei mai mari școli de karate tradițional din Washington!  Rică Tuluceanu este un produs al Prof. Univ. Dr. Șerban Valeca, sensei, centura neagră 8 DAN !

Evenimentul sportiv european care se desfășoară în incinta Universității din Pitești în perioada 13-16 iunie 2019, se datorează Președintelui de onoare al Federației Române de Karate Tradițional (ETKF), sensei Șerban Valeca.

Piteștiul se va afla timp de 3 zile pe harta evenimentelor sportive mondiale, prin organizarea celei de-a 34 ediții a Campionatului European de Karate Tradițional. Sala sporturilor, o construcție bijuterie din cadrul Universității din Pitești va cunoaște lumina reflectoarelor lumii sportului din Europa, unde cca 400 de karateka din 20 de țări se vor întrece la toate categoriile de vârstă, de la cadeți la veterani!

Alături de președintele Federației Române de Karate (RTKF), Nicolae Marandici, va fi prezent și Președintele Federației Europene de Karate (ETKF), sensei Vladimir Jorga împreună cu fratele său, sensei Ilija Jorga. Cei doi venerabili, lideri mondiali în karate tradițional, vor delecta asistența, ca de obicei, cu demonstrații absolut fascinante, la vârsta de 80 de ani plus…! Nu mă îndoiesc că profesorul universitar Șerban Valeca va susține un regal de kata în fața asistenței universitare…

Rectorul Universității din Pitești, Conf. Univ. Dr. Dumitru Chirleșan va fi o gazdă fericită, ce-și va putea înscrie în Cartea de aur a realizărilor co-organizarea acestei onorante Competiții sportive europene. Felicitări!

 Nicolae Badiu