Cristian Gentea – ce noroc pe Pitești!
Cristian Gentea – ce noroc pe Pitești!

Cristian Gentea – ce noroc pe Pitești!

Piteștiul este unul dintre orașele cu cea mai dinamică economie din România! Mediul de afaceri este foarte dezvoltat. Aici sunt bani! Locurile de muncă nu constituie o problemă decât cel mult în sensul lipsei forței de muncă… Piața imobiliară nu diferă mult față de cea din București! Iată de ce, un asemenea centru urbanistic, un oraș de o asemenea anvergură social-economică avea nevoie de un primar competent!

După trista experiență cu un primar simplu, care nu avea altceva decât abilitatea unui bun executant sub mandatele lui Tudor Pendiuc, orașul are acum șansa de a avea un primar titrat, inteligent, ambițios și umblat prin lume. Cristian Gentea nu a călătorit în Europa pe centură… nu a luat masa la restaurante cu „meniuri de ciorbă de burtă și mici”… Inginerul, cercetătorul, absolventul de Măgurele a învățat că „ceaiul negru se bea cu lapte de calitate, că șampania nu însemnă vin spumos ci spumant”…,  că a fi civilizat înseamnă a-ți depăși starea de anchilozare, de conservatorism exacerbat mascat de un naționalism prost înțeles, așa cum fac cei mai mulți dintre români… Cu stofă de diplomat, primarul Cristian Gentea nu este un cosmopolit, să fiu înțeles bine, este doar un om bine educat, cu o minte flexibilă, deschis mereu la nou!

Poate că nu este lipsit de interes faptul că din declarația sa de avere se observă că are o excepțională independență financiară!

Cât despre primul an de mandat, eu am ca reper un singur lucru: a fost desființată parcarea improvizată de pe strada mare din fața Prefecturii! Numai unul ca Gentea putea face acest lucru formidabil! Apoi, modul în care manageriază ca primar indică faptul că succesul nu va întârzia să apară! Acest primar a împărțit responsabilitățile, a încredințat competențe, a adus oameni noi de certă performanță pe lângă el și i-a pus în valoare pe cei existenți! Nu se lasă impresionat de atacurile mărunte și izolate ale unor așa ziși ziariști, frustrați și reușește să mobilizeze un consiliu de o coloratură ostilă din punct de vedere politic.

Îmi place și sufletul pe care îl pune pentru F.C. Argeș, chiar dacă l-aș critica un pic pentru lipsa lui de toleranță față de neputința unor jucători… Asta e resursa umană, mai mult nu ai de unde, cel puțin în această etapă… !

Profesionalismul, talentul managerial și eleganța primarului Cristian Gentea îl fac compatibil cu orașul Pitești, o mică metropolă europeană unde sunt multe de dres, de făcut și de proiectat!

Nu în ultimul rând am admirat modul în care a rezolvat problemele de comunicare și imagine, punând la punct un compartiment specializat, unde are efectiv o „armă secretă” căreia i-a încredințat competențe depline. Cristina Munteanu este o piesă grea pe tabla de șah a primarului Cristian Gentea! Bravo lui!