Matriarhatul bate la ușa omenirii?
Matriarhatul bate la ușa omenirii?

Matriarhatul bate la ușa omenirii?

 

Sursa foto: internetFemeia are un traseu uimitor de dramatic în istoria omenirii, dar ignoranța bate realitatea și uite-așa, ușor, ușor, să nu vă mire de ce ne apropiem cu pași rapizi de un matriarhat de toată frumusețea, real!

Matriarhatul este o noțiune controversată, termenul fiind atribuit mai degrabă pentru cazul în care familia era condusă de către rudele de sex masculin din partea femeii. ( Se întâmplă des și în ziua de azi…) Se mai bănuiește că în epoca primară, oamenii procreau într-un fel de haos, în promiscuitate sexuală și că era greu de stabilit cine era tatăl, până să apară monogamia, familia cunoscută azi și că astfel dreptul matern se impunea în fața celui patern…  Dar e vorba doar despre ipoteze, scenarite la o adică. Eu cred că matriarhatul pe înțelesul nostru de zi, adică preluarea deplină a puterii de către femei, nu a exista niciodată. Ba mai rău de atât, femeia a cunoscut o traiectorie plină de îngrădiri de care nu a scăpat definitiv nici în ziua de azi, în multe zone ale planetei. Funcție de cultura popoarelor și mai ales de religii, care în fond sunt generatoare de culturi, femeia a fost ostracizată, mai mult sau mai puțin, dar oricum nedreptățită cumplit!

La baza acestui fenomen extrem de dramatic, eu cred că se află complexul sexual al bărbatului. Freud a explicat în mare parte acest subiect! Este interesant de urmărit stoicismul cu care femeia a supraviețuit milenii de-a rândul, conservându-și rolul ei divin de născătoare de oameni! Dacă urmărim evoluția drepturilor femeii în istoria omenirii ne cuprinde un fior teribil! La două decenii trecute din secolul 21, există încă popoare în ale căror culturi/religii femeia are interzis să-și arate fața, să poarte pantaloni, să plece singură de acasă, să urmeze școli superioare, sau poate fi violată legal, etc, etc… Cum să nu te ia de cap cu vârtej la descoperirea faptului că femeia a avut dreptul la studii superioare abia prin secolul 17, ceva timid oricum, în America și mai târziu, prin secolul 18 în restul statelor civilizate, occidentale?! Prima femei rector la Oxford a fost propusă abia în 2015, la peste 800 de ani de la înființarea prestigioasei universități! Nu mai vorbim de dreptul la vot! Știați că o țară ca Elveția, așa zisă super civilizată, a dat dreptul femeilor la vot abia în 1971?! Și mai știați că în Elveția, femeile sunt plătite legal, la aceeași muncă cu bărbații, cu mai puțin de 20 la sută?!

În fine, hai să analizăm rapid ce se întâmplă cu aceste restricții față de femei! De ce le acoperă arabii fața?! Să nu poată fi privite de către alți bărbați, evident! Dar ele pot privi bărbații! În plus, eu am stat la o masă pe Champs-Élysées lângă un grup de arăboaice sofisticate, neveste de șeici, care aveau fețele astupate, dar ochii erau super studiați, machiați maxim și țineau pe lângă ele sacoșe inscripționate de firme, pline cu cumpărături de super lux, mai ales lenjerii intime, parfumuri, etc… Exemplele pot continua cu duiumul, dar hai să trec la esență! O femeie, cu cât este mai îngrădită de libertate, cu atât și-o va dori mai mult, cu cât va suferi pedepse mai mari, cu atât se va înrăi mai mult! Femeia nu poate fi făcută partener cinstit, fidel, decât în libertate, altfel obții contrariul. Pentru a te încrede în femeie, ca bărbat trebuie să ai puterea să te încrezi în tine, să fii stăpân pe tine, să fii lipsit de complexe!

Femeia, ca specie umană, și-a conservat mult mai bine instinctele primare, tocmai datorită vicisitudinilor impuse de aceste societăți inculte, idioate, prin acești bărbați, repet, complexați- apropo, toate războaiele omenirii au fost pornite tot de către complexați/frustrați! Instinctul feminin arhicunoscut este o consecință – asta e de bine! Femeia a înghițit mii și mii de ani un trai nedrept, dar a supraviețuit, a născut copii, cărora le-a impus cromozomi, de cele mai multe ori majoritari față de tată și și-a conservat puteri de nebănuit, în timp ce bărbații au slăbit… Culmea, mai nou există o tendință penibilă de feminizare artificială… ca și cum nu ar fi fost de ajuns că cei mai mulți au probleme serioase cu păstrarea masculinității în formă îndelungată…!

Întotdeauna  s-a aflat o femeie în spatele unui bărbat, asta se știe! Fie că a fost vorba de un succes sau invers… Un lucru e clar, zic eu, și anume că bărbatul este întreg numai prin femeie – și invers! De aici și adevărul absolut al faptului că femeia deține cheia succesului! Problema este că femeile sunt foarte conștiente de acest lucru și după cum spuneam, ne paște un adevărat matriarhat. Nu e nimic de rău, e doar o realitate a faptului că bărbatul devine de din ce în ce mai neputincios în fața problemelor ridicate de această societate bezmetic dirijată… Femeia va fi salvatoare, în fond! E de bine!

Eu mai am o vorbă! Întotdeauna iese mai bine un lucru pe care îl faci a doua oară, pentru că înveți din greșeală, ai mai multă experiență! Să nu uităm că Dumnezeu l-a făcut mai întâi pe Adam și apoi pe Eva, ceva mi bine! Nu degeaba femeia trăiește în medie cu 10 ani mai mult decât bărbatul, rezistă mult mai bine la boli, naște și crește copii, iar instinctul ei bate totul, este inteligență pură!