Omenirea se învârte într-un cerc vicios, de la Cain și Abel încoace!
Omenirea se învârte într-un cerc vicios, de la Cain și Abel încoace!

Omenirea se învârte într-un cerc vicios, de la Cain și Abel încoace!

E loc pentru toți sub Soare! Pământul ăsta are timp și spațiu suficient pentru toate popoarele, indiferent de ambiții! De ce a trebuit să se ajungă aici?! Pentru a ni se demonstra cât de mici sunt oamenii, cât de iraționali, de vanitoși… și  vânduți diavolului?!

 

 

 

Nu am crezut nicio clipă că se va ajunge la o așa dramă umană, că o să trăiesc să văd așa ceva. Rușii făceau manevre de război cu trupe masate la granița cu Ucraina și americani atrăgeau atenția că invazia rușilor în Ucraina este inevitabilă. Nu am crezut! I-am bănuit pe americani că sunt provocatori, că trimit alarme false, doar pentru a-i pune pe ruși în lumină proastă. Am și scris articole prin care am luat în derâdere scenariile prezentate de americani.

Mi-a ieșit pe nas! Incredibil! Rușii declarau zilnic că nu au de gând să intre în Ucraina! Mă gândeam că, cel mult, își vor revendica teritoriile locuite majoritar de ruși, că vor intra acolo ca în Crimeea și că se va negocia totul fără pierdere de vieți omenești. Nimic din ce am gândit eu nu s-a adeverit. Părerile mele au fost formulate logic, uman, rațional, cu bun simț, dar rușii au acționat ilogic, absurd, criminal, nebunește!

Știu că cele două tabere, respectiv vestul și Rusia, se războiesc dintotdeauna ideologic, știu că propaganda duduie, că minciunile sunt fabricate în laboratoare și că mentalul oamenilor este asaltat zi de zi prin toate mijloacele de comunicare posibile, cu mesaje false, bine ticluite, dar nu am crezut niciodată că se va ajunge aici! Credeam că se vor limita la războirea în plan economic și imagistic.

Azi, tot ce s-a spus despre ruși, prinde contur, se probează. Poporul rus trece prin momente de cumpănă în necunoștință de cauză. Rușii îndură consecințele ambițiilor conducătorilor săi. Acest om, Putin, sub imperiul unor emoții bolnave, cuprins de o febră patologică a preamăririi țării sale, a acționat criminal, cu mintea încețoșată de furie împotriva celor care nu-i recunosc puterea! De partea cealaltă, mai marii occidentului și stăpânii de la Casa Albă, l-au sfidat pe Putin, nu i-au luat în seamă amenințările și au tratat cu superficialitate negocierile cu Rusia!

E loc pentru toți sub Soare! Pământul ăsta are timp și spațiu suficient pentru toate popoarele, indiferent de ambiții! De ce a trebuit să se ajungă aici?! Pentru a ni se demonstra cât de mici sunt oamenii, cât de iraționali, de vanitoși… și  vânduți diavolului?!

Urmăriți discursurile liderilor politici și militari, indiferent din ce tabără sunt. Exprimă lucruri sângeroase cu o stăpânire de sine incredibilă, nu au niciun fel de empatie, ei sunt începutul și sfârșitul, buricul lumii! Ei trimit la moarte sute de mii de tineri, cu o nonșalanță satanică!  Priviți retroactiv la întâlnirile de protocol ale liderilor aflați pe baricade opuse. Beau, mănâncă, dansează, îi doare la gamelă de cei mulți, tineri, femei, bărbați, copii, care mor pentru cauze construite artificial.

Oamenii sunt ușor de manipulat, c-așa-i firea umană. De ce nu sunt instruiți pentru pace, pentru iubire, pentru conciliere, pentru iertare, pentru compasiune, să poată trăi împreună săracul cu bogatul, urâtul cu frumosul, tânărul cu bătrânul, să-și crească împreună copiii… să se poată bucura toți de viața asta scurtă, oricum plină de nevoi, cu boli și suferințe inevitabile… De ce?! Pentru că liderii sunt vanitoși, că de-aia ajung lideri, sub protecția unei democrații idioate, prin minciună și ură!

Omenirea se învârte într-un cerc vicios, de la Cain și Abel încoace! Trăim, atâta cât ne-o mai fi dat să trăim… o nouă resetare a omenirii. Se prăbușește sub privirile celor care rămân în viață, condiția umană… Picăm în neant!

Planul lui Dumnezeu este conceput pe principiul liberului arbitru încredințat omenirii! Dar tot ce-i aparține lui Dumnezeu, oamenii cu credință/conștiință, fauna, întreaga natură, planeta cu Soare și stele laolaltă, n-aveți grijă, totul va rămâne al Lui, al Lui Dumnezeu! Pe ce se bat oamenii?! Pe nevoi! Legile Cosmice veghează! Nu vă fie frică, mergeți pe mâna lui Dumnezeu!

Eu unul, îl ascut cu mare drag pe Busu, care-mi spune în fiecare dimineață, pe unde mai bate vântul nervos. Vântul! E singurul care are dreptul să mai fie și nervos, câteodată! Noi, trebuie să ne păstrăm calmul și să fim senini. Altfel, om fi scăpat de covid, dar acum ne paște balamucul…. pentru că nu s-a inventat vaccinul anti ruși!