Moartea nu înseamnă glorie! Gloria cui?! A stăpânilor manipulatori…
Moartea nu înseamnă glorie! Gloria cui?! A stăpânilor manipulatori…

Moartea nu înseamnă glorie! Gloria cui?! A stăpânilor manipulatori…

 

E de preferat să trăiască unul sau altul mai puțin bine, mai prost, decât să moară unul sau altul! Strigătura asta cu „Glorie poporului…! ” este o făcătură ordinară generatoare de moarte…. nimic altceva. 

 

 

 

 

Războaiele n-au nicio treabă cu omul normal (N-am zis, de rând…)! Om cu om se poate înțelege cumva, nu e nevoie să se ajungă la crimă decât doar accidental sau din cauze de devieri comportamentale patologice! Există leac, ac de cojoc… pentru orice fel de infractor, fără a fi nevoie de crimă, așa cum se face într-un război.

Războaiele sunt pe placul industriei de armament, din care, în mod cinic, trăiesc milioane de familii, care au locuri de muncă în fabrici și uzine de armament! Desigur, patronii câștigă cel mai mult! Apoi, și nu în ultimul rând, războaiele „aduc folos” minților bolnave de dorința de a avea control asupra unor populații și teritorii! Mai sunt și ambiții strict personale! Uneori (Au fost multe cazuri în istoria omenirii!) un război poate avea ca suport o femeie ori pur și simplu o antipatie…!

Întotdeauna mor milioane de oameni fără o altă vină în afara aceleia că sunt proști, că au creierele spălate, că sunt manipulați și împinși ca oile la crime fără nicio noimă…

Urăsc tare anarhia, știu că este generatoare de rele mari, dar pe timpul unui război, n-ar da rău, probabil… Adică, uite așa, dintr-o dată, să se deștepte o populație ori alta și să arunce armele, să-i lase în ofsaid pe conducători să se bată ei între ei, dacă sunt așa de șmecheri… Ia să-l văd eu pe guralivul ăsta de Z că se ia la trântă cu împăunatul P și să se omoare cât or vrea și-or mai putea, fără a-și sacrifica popoarele, oamenii nevinovați, care, în fond, pentru ce trebuie să se omoare?!

Există loc sub soare pentru toți și absolut orice teritoriu poate fi negociat cumva. E de preferat să trăiască unul sau altul mai puțin bine, mai prost, decât să moară unul sau altul! Strigătura asta cu „Glorie poporului…! ” este o făcătură ordinară generatoare de moarte…. nimic altceva.

Dacă un popor construiește ceva, un pod, o hidrocentrală, o autostradă, etc… atunci poate striga Glorie! Doar așa!

 

P.S. Încep să-mi dau seama că românii au fost mult mai deștepți decât a crezut Emil Cioran! Și era gata să-i dau dreptate… că deh, așa e când te pronunți din afara focului!