„Mirajul Lasconi”, femeile geloase și operațiunea „SATAN PNL”…
„Mirajul Lasconi”, femeile geloase și operațiunea „SATAN PNL”…

„Mirajul Lasconi”, femeile geloase și operațiunea „SATAN PNL”…

 

Atacul asupra Primăriei Câmpulung  ascunde o mișcare neonorabilă de blocare a lucrărilor de reabilitare a Bulevardului! Miza este Elena Lasconi, dar orașul și locuitorii săi sunt adevăratele victime – șantierul din centrul Câmpulungului  nu poate continua la nesfârșit…

 

 

 

 

 

 

 

A inventat o nouă imagine de primar, fără precedent: „ fotoliul Lasconi!! Toate experiențele și calitățile ei de comunicator, jurnalist, vedetă TV, cu multiple abilități sociale au concurat la conturarea unui profil de primar care semnalizează o personalitate exemplară, forță și valoare deopotrivă! Ea a dat o notă senzațională funcției de primar, a făcut ca acest post administrativ să pară a avea o greutate neimaginată… A generat un miraj! Este invidiată enorm, mai ales de către femei. Multe femei se proiectează cu toată ființa lor în această postură de ”primarul Lasconi! ”

Femeile sunt, zic eu deseori, un pic deasupra bărbaților, dețin forțe lăuntrice deosebite, ancestrale, iar intuiția lor este fabuloasă, dar să te ferească Dumnezeu să intri în război cu o femeie, pentru că deopotrivă, însușirile pozitive se pot transforma în energii negative zdrobitoare… Când se războiesc între ele, femeile… teatrul de război devine sângeros, e bine să nu te afli prin preajmă…

Am făcut acest mic preambul pentru a înțelege mai bine cu ce se confruntă  primarul Câmpulungului! Nu mai contează că reprezintă un oraș, că este doar omul din fruntea unei primării, că de deciziile lui depinde destinul unei localități… Pentru inamici contează doar Elena Lasconi, pe persoană fizică, indiferent de prețul pe care îl poate plăti orașul în această „operațiune militară specială…” Ea trebuie să pice, să dispară din peisajul administrativ al orașului, să  elibereze acest scaun de putere vânat deja de o mulțime de femei, fățiș, chiar dacă mai e mult până la următoarea campanie electorală!

Unul dintre cei mai agresivi inamici este o femeie de care nu a auzit nimeni vreodată, despre care nu știe nimeni nimic, ce face, cu ce se ocupă, ce experiențe sau expertize are. Această femeie și-a creat o pagină de FB care se ocupă exclusiv de atacuri! Atenție, nu se ocupă de critici, adică de comentarii la adresa activității primarului ci doar de atacuri, care mai de care mai murdare, mai aberante, fără scrupule! Primește laicuri de la toți liderii partidelor care și-ar dori să aibă un primar în „fotoliul Lasconi” . O altă femeie, de această dată o persoană titrată, vânează obsesiv toate construcțiile, din toate unghiurile posibile. Arhitectural vorbind, o scanează pe primăriță tridimensional, zi, noapte, de la minus la plus infinit, metaforic vorbind… Gama vânătorilor este extrem de diversificată, de la simple gospodine la femei importante de afaceri ori cu importante funcții politice!

Din 16 mai, a.c. Prefectul de Argeș a lansat o rachetă supersonică, un fel de „Satan PNL”, că doar e liberal și are și el o șefă… care deh, cum ziceam, e tot femeie… Instituția Prefectului s-a trezit după trei ani să atace în instanță autorizația de construcție-reabilitare a centrului din Câmpulung! Acum, când lucrările se desfășoară în linie dreaptă și se conturează finalizarea unui nou centru exemplar, de o frumusețe și o utilitate uimitoare! Este adevărat că fostul primar, Liviu Țâroiu, care a demarat acest proiect minunat, a emis o autorizație de construcție pe repede înainte în 2019, de dragul începerii imediate a lucrărilor, motiv pentru care a fost amendat cu o sumă impresionantă zilele acestea, iar Elena Lasconi este lovită direct (Sic!) prin amenințarea cu sistarea lucrărilor, în condițiile în care, între timp, ea a obținut toate avizele necesare, autorizația devenind legală integral! Am pus un „Sic” într-o paranteză din fraza anterioară pentru că adevăratul șoc îl suportă Câmpulungul cu locuitorii lui cu tot! Iată, așadar, cum din vendetele de pe marginea fotoliului de „primar Lasconi!” suferă de fapt un oraș!

Câmpulungenii au început să priceapă că lupta împotriva primarului nu se dă pentru binele orașului.

Este drept că nu e ușor de digerat, este sofisticată, complexă, tenace, ușor conflictuală dar e de bună credință. Este la fel de adevărat că în timpul campaniei nu a recitat poezii de dragoste și nici nu l-a invitat pe Liviu la un menuet în Grădina Mersi, dar campaniile electorale așa sunt în lumea democratică de pretutindeni! Eu n-aș zice că s-a „semănat vreun vânt” și că ar fi îndreptățită acum „vreo culegere de furtună”… pentru că, mai ales într-un oraș atât de dificil cum e Câmpulungul, o campanie contondentă nu ar trebui să mai mire pe nimeni… Dar campania e una, mandatul este altceva!

Da, Lasconi este victima acestei imagini de senzație pe care a dat-o fotoliului de primar, dar cu ce sunt vinovați câmpulungenii?!