Câmpulung,  Eveniment oficial fără chiolhan!
Câmpulung, Eveniment oficial fără chiolhan!

Câmpulung, Eveniment oficial fără chiolhan!

Doctorul Cătălin Copăescu, un muscelean de

colecție, premiat de către primarul Elena Lasconi!

 

Cum ai da-o, cum n-ai da-o, evenimentul oficial, de gală, al Zilelor orașului generează frustrări, care mai de care…  Nu încape tot orașul într-o sală de restaurant, nu–i poate împăca pe toți primarul, care face invitații funcție de reprezentativitate și probabil și funcție de relaționare… Consilierii locali, reprezentanții partidelor politice, liderii administrațiilor județene, ai unor instituții de stat, oameni de cultură, medici, ziariști… cam acesta este spectrul invitaților. Primarul ține un discurs, oferă diplome, medalii, iar invitații stau la mese și sunt serviți cu un antreu și o friptură, românește (Bufetul suedez nu prea se împacă cu cultura locală…)…  cât se poate de decent, nefiind vorba nici pe departe despre vreun chiolhan, așa cum își imaginează răuvoitorii… Eu vorbesc acum strict despre ce s-a întâmplat la Câmpulung. Tot evenimentul nu durează mai mult de o oră și jumătate, maxim două, cu așteptări cu tot.

Elena Lasconi este un amfitrion excepțional, e de meserie cum s-ar zice, fiind un om de comunicare. A fost foarte atentă cu toți cei prezenți indiferent de culoarea lor politică. Prezența la eveniment a fostului primar Liviu Țâroiu, probează că actualul primar își dorește repararea climatului de conflict, care pare interminabil. L-am reîntâlnit și pe fostul primar Gheorghe Oancea, un veteran legat de istoria orașului.

Evident, au fost prezenți consilierii locali, care au stat la mese răzlețe, pentru că masa rezervată lor a fost ocupată în mod abuziv de către gruparea excesiv de mare a pesediștilor, care au venit aproape cu toată organizația județeană, cu primari, cu parlamentari, cu subprefecți și cu liderul Consiliului Județean Ion Mînzînă! Atenție, nu descriu prezența pesediștilor ca pe o acuză, nu fac o critică ci doar arăt că a fost o surpriză, o prezență oarecum șocantă! Ei au venit toți îmbrăcați în cămăși albe, absolut toți! M-am gândit să nu cumva să fie vorba despre albul din steagul soliilor de pace, adică să nu fie vreun semn de „dat la pace” cu primarul din Câmpulung. Useriștii au fost și ei reprezentați de Ionuț Moșteanu, dar per ansamblu, prezența lor a fost mult mai discretă. Prefectul de Argeș, liberal, nu a catadicsit să vină la eveniment, cu toate că a fost invitat. Câțiva funcționari înalți de la liberali au fost în sală, doar atât. L-am văzut și pe parlamentarul Miuțescu, fost liberal. O masă, două au fost ocupate cu personalități ale culturii locale, pictori, scriitori… Am descoperit printre invitați și premiați deopotrivă pe reputatul medic, prof. dr. Cătălin Copăescu, alături de nu mai puțin celebrul medic neurolog Silviu Mănescu. Nu au lipsit elevii grupului de robotică, campioni naționali și laureați la nivel mondial, niște copii excepționali! Eu am nimerit la o masă cu oameni distinși. Abia la sfârșit am aflat că am stat și lângă trei consilieri locali useriști, discreți, fără fitze, chiar simpatici, cu mult bun simț.

Discursul Elenei Lasconi a fost unul patetic, lacrimogen…, cel puțin în prima parte… N-ai ce să-i faci! Ea trăiește într-o bulă a ei, unde LOVE chiar îi patronează sufletul… Dacă nu o cunoști bine înclini să crezi că bravează, că nu e naturală, dar eu am constatat că e pură din punctul ăsta de vedere, chiar așa e… Nu o laud, că nu compatibilizez prea bine cu acest stil… dar ea așa e, n-ai ce să-i faci!

A dovedit echilibru și inteligență acordându-i o „medalie de aur” președintelui C.J, Ion Mînzînă, șeful P.S.D. Argeș, care a relaționat oficial cu primăria, cât se poate de onest prin finanțările aprobate. Bravo!

Pe lista premianților s-a aflat și IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și al Muscelului.

Una peste alta, evenimentul a fost organizat cât se poate de decent. Nu a avut loc niciun recital artistic, nici nu era locul potrivit…

 

P.S.

Nu am reținut nimic de can-can, poate doar nota de provincialism a unei părți din presa locală. – O femeie colantată, cu picioarele întinse pe tocuri mari, trecea pe la fiecare masă și poza semeț pe toată lumea, pe absolut toți cei prezenți, de ziceai că ești la un casting…  Mă mir că nu ne-a luat și amprentele digitale. Am aflat că e ziaristă locală!