Să curgă sânge! Pentru vieți.
Să curgă sânge! Pentru vieți.

Să curgă sânge! Pentru vieți.

Am primit viață prin planul cosmic, tainic, al Creatorului, care ne-a lăsat cele 10 porunci prin revelațiile lui Moise. Dar dincolo de aceste porunci cruciale existenței umane, Iisus a adăugat învățătura iubirii de semeni. Salvarea unei vieți este sinonimă cu un act de creație ! Omul își exersează spiritul divin  zămislit prin Geneză, atunci când aduce o viață pe Pământ prin naștere, dar și atunci când salvează o viață. Omul are în el sămânță de creator !

Mă opresc acum la înălțătorul act de salvare a unei vieți. Medicii mari sunt dintre cei întrupați spiritualicește cu program divin!  Dar ei nu pot face mereu minuni. De foarte multe ori, mai ales când omul se află la granița dintre viață și moarte, e nevoie de sânge, adică fix de dramul de viață necesar mersului mai departe, în lupta cu moartea!

Rezerva de sânge dintr-un spital nu este altceva decât o rezervă de viață ! În țările civilizate, unde oamenii prosperă, trăiesc mai mult și de cele mai multe ori sunt și mai sănătoși decât noi, românii, „rezerva de viață” din spitale este mult mai mare ! Am ajuns în această situație dramatică în lipsa unei educații adecvate, în absența comunicării, din cauza grijilor care ne năpădesc prioritățile unei vieți corecte !

Oameni care se implică în campanii umanitare voluntari, care nu fac acțiuni în scopuri politice pentru a accede la poziții de putere în societate, dezinteresați de câștiguri material financiare… aceștia sunt adevărații „îngeri – entități pământene”, din slujba Creatorului, conectați la legile cosmice, cu iubire cinstită de semeni !

O campanie de donare sânge, oriunde s-ar desfășura, este un gest suprem al umanității, dar toți cei care cuplează, care dau curs chemării la un astfel de gest de dăruire și salvare de vieți, primesc „parafă divină” și își adună puncte prețioase în coșul propriilor vieți.

M-a inspirat scrierea acestui articol Campania de donare de sânge inițiată de DIGI TV, împreună cu UMF „Carol Davila” București, dar sensibilizarea mi-a fost indusă de implicarea unor factori umani, cum ar fi inimoasa și talentata Carla Tănăsie, realizatoare TV și super titratul Viorel Jinga, eminent medic, profesionist de talie mondială, profesor și rector al celei mai mari Universități de Medicină din România. Celor doi i s-au alăturat un șir lung de voluntari, personalități administrative, politice, oameni de afaceri, etc.

Viața omului se află în sânge – Putem dărui viață!