Avalanșa de zăpadă a declanșat o avalanșă de speculații.
Avalanșa de zăpadă a declanșat o avalanșă de speculații.

Avalanșa de zăpadă a declanșat o avalanșă de speculații.

Capra! S-o mutăm iarna?! 

În zona cabanei Capra s-a produs o avalanșă. Un fenomen natural de necontrolat, așa cum nici un cutremur nu poate fi prevenit sau controlat.

Avalanșa a surprins turiștii care ajunseseră la cabană pe vreme normală, pe un drum uscat, curat, fără pic de zăpadă. Nefericitul fenomen nu are nicio legătură cu interdicția de circulație pe Transfăgărășan cauzată de depunerile masive de zăpadă pe carosabil în iernile grele. Sunt multe cabane în România la care se poate ajunge fără nicio interdicție de circulație, dar care ar putea avea parte de un astfel de fenomen extrem de rar.

Ca si cutremurul, cum spuneam, o avalanșă de această anvergură nu poate fi prevenită.

În acest context, maniera cu care au fost amenințați turiștii prezenți pe Transfăgărășan precum și administratorii cabanei Capra, mi se pare puțin tendențioasă și oricum lipsită de umanism. Adică, ce câutau turiștii acolo și de ce cabana era pusă chiar în calea avalanșei?!…

Dacă s-ar fi produs o înzăpezire, poate că ar fi fost justificate atacurile la adresa turiștilor care în mod nesăbuit s-au aventurat să înnopteze la cabană, dar nu a fost așa și oricum, cabana dispune de o dotare completă pentru deszăpezire de orice nivel.

Avalanșa e altceva și nu se întâmplă decât extrem de rar. Acuzațiile la adresa turiștilor și a administrației cabanei rămân, care va să zică, doar o speculație din motive care îmi scapă…